03
ΦΕΒ

Μέρκελ: " Δεν έχουμε κρίση στο ευρώ,το ευρωομόλογο δεν δίνει την σωστή απάντηση"


 Το ευρώ δεν είναι σε κρίση, αλλά υπάρχει "μια κρίση χρέους σε ορισμένα κράτη" και ένα "πρόβλημα ανταγωνιστικότητας" σε άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης, υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξής της που μετέδωσε κανάλι της ισπανικής τηλεόρασης σήμερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ .

"Δεν έχουμε κρίση στο ευρώ. Αυτό που έχουμε είναι μια κρίση χρέους σε ορισμένα κράτη και σε άλλα ένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας", επεσήμανε η Καγκελάριος που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη.

"Δεν έχουμε ανάγκη μια επαναθεμελίωση του ευρώ αλλά να καταστήσουμε το ευρώ περισσότερο ανταγωνιστικό και να διατηρούμε και στο μέλλον το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης", διευκρίνισε η κα.Μέρκελ, η οποία απέρριψε εκ νέου την ιδέα έκδοσης ευρωομολόγων, κοινών για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

"Δεν πιστεύω ότι τα ευρωομόλογα δίνουν τη σωστή απάντηση γιατί προϋποθέτουν ότι όλοι πληρώνουμε τα ίδια επίπεδα επιτοκίων για το χρέος και δεν ξεακαθαρίζεται ποιός καταβάλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια και ποιός τη μικρότερη", είπε.

Produced by