04
ΦΕΒ

Διαξιφισμοί Soros- Schaeuble


Αντίλογο στον μεγαλοεπενδυτή George Soros επιχείρησε να κάνει ο Wolfgang Schaeuble από το βήμα της 47ης Διάσκεψης του Μονάχου, λέγοντας πως «η Ευρώπη θα τα καταφέρει».

Λίγο νωρίτερα ο Soros προειδοποίησε ότι «η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί» και μάλιστα απηύθυνε έκκληση στην ΕΕ να διορθώσει «λάθη» στους υπό διαμόρφωση μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων στην Ευρωζώνη .

Σύμφωνα με τον επενδυτή ,«θα δημιουργηθεί Ευρώπη των δύο ταχυτήτων: η Ευρώπη των πλεονασματικών χωρών που θα προχωρά και η Ευρώπη των ελλειμματικών χωρών που θα καταρρεύσουν υπό το βάρος των χρεών τους».

. «Ο χρόνος πιέζει την ΕΕ για να ανοίξει επειγόντως το θέμα της διαμόρφωσης της μελλοντικής αρχιτεκτονικής», είπε.

Αυτό που υπογράμμισε ως αδυναμία είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη μείωση των σημερινών χρεών, παρά το γεγονός ότι στο μόνιμο μηχανισμό κρίσεων από το 2013 συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιώτες επενδυτές στο κόστος ενδεχόμενου default.

Τέλος, επιβεβλημένη θεωρεί την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου ώστε να είναι σε θέση όχι μόνον να χορηγεί πιστώσεις, αλλά να διευρυνθούν τα ίδια κεφάλαια που έχει στη διάθεσή του και για την αγορά ομολόγων σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.
Produced by