07
ΦΕΒ

Ανεβάζουν στροφές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί. Οι δείκτες παρέλαβαν τη σκυτάλη από το Τόκιο, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή, των θετικών νέων από την εταιρική κερδοφορία και τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κέρδιζε 0,73% στις 6.041 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν 0,82% στις 7.275 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε κέρδη 0,85% στις 4.081 μονάδες.

Στην Ισπανία ο δείκτης IBEX κερδίζει 1,1% και στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύεται 1,4%.

Άνοδο 0,8% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις 288,22 μονάδες.

Ράλι 3% σημειώνει η μετοχή της Nokia, ενώ οι Lloyds Banking Group και Societe Generale ενισχύονται γύρω στο 2,5%. Στο +2,3% διαπραγματεύεται η μετοχή της Julius Baer στην Ελβετία .

Να σημειωθεί ότι η SocGen είναι μία από τις τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση στην Αίγυπτο και η αποκλιμάκωση της έντασης προσφέρει στήριξη στη μετοχή της.

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 3ετίας η επενδυτική εμπιστοσύνη

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών και πλέον ενισχύθηκε το Φεβρουάριο η επενδυτική εμπιστοσύνη στην περιοχή της ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Sentix.

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο 16,7 από 10,6 τον Ιανουάριο, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2007.


Γερμανία: Σημαντική η πτώση στις εργοστασιακές παραγγελίες


Οι εργοστασιακές παραγγελίες στην Γερμανία υποχώρησαν κατά 3,4% τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση των εργοστασιακών παραγγελιών κατά 1,5%, μετά από άνοδο 5,2% τον Νοέμβριο.Produced by