07
ΦΕΒ

Κοντά σε υψηλά 29 μηνών η Wall(upd)


Με αισιοδοξία ξεκινά η εβδομάδα στην Wall Street, καθώς την προηγούμενη οι δείκτες έφτασαν να διαμορφώνονται πέριξ των ψυχολογικών σημείων αντίστασης. Θετικά επηρεάζει η εξομάλυνση των εντάσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,66% 12.171 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,73% στις 1.320 μονάδες, μετά την αναβάθμιση του στόχου απο την UBS και οNasdaq καταγράφει κέρδη 0,78% στις 2.791 μονάδες.

«Οι επενδυτές συνεχίζουν να μετακινούν κεφάλαια από τα ομόλογα στις μετοχές, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας», σχολίασε ο Fred Dickson, επικεφαλής αναλυτής της Davidson Cos.


Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, στα 140 εκατ. δολάρια μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Hasbro Inc. στο δ΄ τρίμηνο του 2010, ή στα 99 σεντς ανά μετοχή, την στιγμή που το περσινό αντίστοιχο διάστημα είχε καταγράψει κέρδη στα 165,6 εκατ. δολάρια, ή 1,09 δολάρια ανά μετοχή.

Επιπλέον, η Loews Corp. σημείωσε καθαρά κέρδη στα 466 εκατ. δολάρια , ή 1,12 δολάρια ανά μετοχή , ενώ την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι είχε καταγράψει κέρδη στα 403 εκατ. δολάρια, ή 94 σεντς ανά μετοχή.Οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη στα 84 σεντς ανά μετοχή.

Στο μέτωπο εξαγορών- συγχωνεύσεων,  η AOL ανακοίνωσε την αγορά της αμερικανικής ιστοσελίδας Huffington Post έναντι του ποσού των 315 εκατομμυρίων δολαρίων, πραγματοποιώντας την σημαντικότερη κίνησή της από το 2009 όταν αποχώρησε από τον όμιλο Time Warner.

Εν τω μεταξύ, η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε την πρόθεση της να εξαγοράσει το εναπομείναν 19,9% της Wesco Financial.

Σήμερα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν μακροοικονομικά στοιχεία.

Produced by