08
ΦΕΒ

Αργό: Πτωτικά τα συμβόλαια, "διόρθωση" βλέπει η JP Morgan


Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς υποχωρούν καθώς οι φόβοι ότι από την πολιτική κρίση και την εσωτερική αναταραχή στην Αίγυπτο, θα μπορούσε να προκληθει διαταραχή στα αποθέματα της περιοχής, υποχωρούν και το επενδυτικό ενδιαφέρον επιστρέφει στα αυξανόμενα αποθέματα των ΗΠΑ και στην χλιαρή εξέλιξη του τομέα της απασχόλησης.

Οι επενδυτές πρέπει να σκεφτούν την πώληση των bullish θέσεών τους για το αργό, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική , εκτιμά η JPMorgan Chase.

Χθες, τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,7%, εν μέσω των συνομιλιών της κυβέρνησης της Αιγύπτου με την αντιπολίτευση

Η νέα σύσκεψη του αντιπροέδρου στην Αίγυπτο με τα στελέχη της κυβέρνησης και την αντιπολίτευση και όσους ζητούν άμεση αλλαγή, καθησυχάζει τους επενδυτές καθώς η συνέχιση των συζητήσεων τους πείθει ότι η αναταραχή που ξεκίνησε στην Τυνησία, δεν θα επηρεάσει τελικά τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες της περιοχής.

Η τιμή του ακατέργαστου πετρελαίου αναμενόταν ότι θα ανέβει, την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με αναλυτές. Στην πραγματικότητα όμως έπεσε, για την παράδοση Μαρτίου, κατά 1,55 δολάρια το βαρέλι και έκλεισε στα 87,48 δολάρια.

Στο Λονδίνο το Μπρεντ υποχώρησε κατά 58 σεντς το βαρέλι και έκλεισε στα 99,25 δολάρια.

Το γεγονός ότι παρά τους φόβους η Αίγυπτος δεν φαίνεται να βυθίζεται στο χάος, καθησυχάζει τις ανησυχίες της αγοράς, σύμφωνα με τον Φιλ Φλιν, αναλυτή στο Σικάγο.


Produced by