08
ΦΕΒ

Θετικό κλίμα στη Wall(upd)


ΔΙευρύνουν τα υψηλά ετών οι δείκτες στην αμερικάνικη κεφαλαιαγοράς, παιρνοντας ώθηση  από την αύξηση του επιτοκίου που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα σε μια προσπάθεια μείωσης της αύξησης του πληθωρισμού. Θετικό κλίμα δημιουργούν τα αποτελέσματα της McDonald's.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,39% στις 12.208 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 1.321 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη 0,13% στις 2.787 μονάδες.


«Θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε τις bullish διαθέσεις καθώς οι κινεζικές αρχές έχουν υποσχεθεί πως θα μειώσουν τον πληθωρισμό», δήλωσε η Kathleen Brooks, διευθύντρια έρευνας για την Βρετανία στην Forex.com

Σήμερα, αισθητή βελτίωση στο οικονομικό outlook, από τις απαρχές του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Federal Reserve, εντοπίζει ο Jeffrey Lacker, μέλος της Federal Reserve.

Όπως τόνισε όμως ο Lacker, η Fed θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ρυθμό και το μέγεθος του προγράμματος.

Όσον αφορά τα εταιρικά, αυξήθηκαν κατά 5,3% οι πωλήσεις της Mc Donalds σε παγκόσμιο επίπεδο τον Ιανουάριο.Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις της αλυσίδας εστιατορίου ενισχύθηκαν κατά 3,1% , ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο κατά 7% και στις Ασία/Ειρηνικό, Μέση Ανατολή και Αφρική αυξήθηκαν κατά 5,2%..


Εχθές, οι δείκτες τερμάτισαν σε υψηλά πολλών ετών. Ο Dow Jones Industrial Average και ο Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκαν σε υψηλά 2 ½ ετών και ο Nasdaq Composite σε υψηλά τριετίας.
Produced by