08
ΦΕΒ

Με άνοδο τερμάτισαν οι ευρωαγορές


Συνέχισαν ανοδικά και μετά το κερδοφόρο σερί των έξι ημερών οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την κίνηση της Κίνας να αυξήσει για δεύτερη φορά το επιτόκιο του γουάν, αλλά και την υποχώρηση της μεταποίησης στη Γερμανία.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,67% στις 6.091 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,54% στις 7.323 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,43% στις 4.108 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε από τα υψηλά 2,5 ετών και τερμάτισε με πτώση 0,2% στις 288,17 μονάδες.

«Ο λόγος που οι αγορές πέρυσι προόδευσαν ήταν η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών, ενώ τώρα βλέπουμε ότι πιθανόν αυτή να μειώνεται», δήλωσε fund manager της Palatine Asset Management. «Υπάρχουν πληθωριστικά σημάδια που ωθούν την Κίνα και άλλες χώρες να αυξήσουν τα επιτόκια τους».

Στα ταμπλό, η Premier Oil υποχώρησε 7% καθώς μια της γεώτρηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η ARM Holdings σημείωσε πτώση 2,9% μετά την υποβάθμιση της από την Barclays. Στον αντίποδα, η Swedbank και η ArcelorMittal, κέρδισαν 3% μετά τα άνω των εκτιμήσεων κέρδη τους.

Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή

Πτώση 1,5% σημείωσε σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009, η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 10%. Οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση της τάξης του 0,3% για το Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση..

Η πτώση έρχεται σε συνέχεια της αναθεωρημένης πτώσης 0,6% που σημείωσε η παραγωγή το Νοέμβριο.

Produced by