09
ΦΕΒ

Mobius: Πιστός στις επενδύσεις του στη Μέση Ανατολή


Πιστός στην προτίμησή του για τις αναδυόμενες αγορές παραμένει ο μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius, καθώς αντιμετωπίζει την πολιτική αλλαγή που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, αλλά και τη γενικότερη αναταραχή που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, ως άλλη μία επενδυτική ευκαιρία.

Σύμφωνα με το Marketwatch, τη στιγμή που άλλοι επενδυτές πουλούν πανικόβλητοι και εγκαταλείπουν τις επενδύσεις τους στη Μέση Ανατολή, ο Mobius, σκέφτεται να αγοράσει περισσότερο, σκεπτόμενος μακροπρόθεσμα, όπως δήλωσε από το Σάο Πάολο, καθώς εν μέσω πανικού θα βρει πραγματικά καλές και χαμηλές τιμές.

Ωστόσο, άλλοι επενδυτές δεν ακολουθούν το παράδειγμα του προέδρου της Templeton Emerging Markets. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της EPFR Global, οι εκροές από τις αναδυόμενες αγορές σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου.

«Η πολιτική αναταραχή δεν έχει τελιεώσει», σχολιάζει ο Mobius. «Υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα, ωστόσο υπάρχουν αρκετά χρήματα στις αναδυόμενες», τονίζει. Όσο για τις επεβδύσεις του στην Αίγυπτο, σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τίποτα.


Produced by