09
ΦΕΒ

Κάνει πίσω ο Weber για την προεδρία της ΕΚΤ


Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΚΤ , ο επικεφαλής της Bundesbank, Axel Weber, σύμφωνα με πηγές που επικαλέιται το πρακτορείο Reuters.

«Η υποψηφιότητα του δεν βρίσκεται πλέον στην ατζέντα», ανέφεραν πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γερμανός τραπεζίτης θεωρούνταν μία ισχυρή υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΚΤ, μετά τη λήξη της θητείας του Jean-Claude Trichet, τον ερχόμενο Οκτώβρη. Πλέον το πεδίο είναι ελεύθερο για τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Mario Draghi. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Bundesbank σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας Weber.

Ουδέν σχόλιο απο τη Γερμανία

Αρνείται η γερμανική κυβέρνηση να σχολιάσει τα σενάρια για το επαγγελματικό μέλλον του Άξελ Βέμπερ. Ειδικότερα, «Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει φήμες περί παραίτησης του κ. Βέμπερ από την ηγεσία της Μπουντεσμπανκ», είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ, παραπέμποντας σε σχετική διάψευση της Μπούντεσμπανκ.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι σήμερα το μεσημέρι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνικά "εμπιστευτική συνομιλία" με τον κ. Βέμπερ, χωρίς όμως να σχολιάσει τα λεχθέντα. "Το θέμα δεν είναι της παρούσης και η γερμανική κυβέρνηση θα τοποθετηθεί εν ευθέτω χρόνο΄", τόνισε.
Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά την παραπάνω είδηση. Το κοινό νόμισμα, υποχωρούσε στο $1,3612 από $1,3645.
Produced by