09
ΦΕΒ

Απώλειες στη Wall (upd)


Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι δείκτες στη Wall Street, μετά την ομιλία Bernanke , όπου επανέλαβε τις θέσεις του για την οικονομία.


Ο Dow Jones Industrial Average υποχωρεί  0,20% στις 12.208 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,52% στις 1.317 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει πτώση 0,41% στις 2.785 μονάδες.

Σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας στους προηγούμενους μήνες εντόπισε ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για το ρυθμό της ανεργίας, καθώς υπάρχει απροθυμία για νέες προσλήψεις .

«Μέχρι να δούμε μείωση της ανεργίας, δεν μπορούμε να πούμε πως έχει εδραιωθεί η ανάκαμψη», τόνισε, ενώ επεσήμανε πως ο πληθωρισμός δεν είναι πρόβλημα για τις ΗΠΑ.

«Οι αρκούδες δεν μπορούν να βρουν εγχώριο καταλύτη για να πυροδοτήσουν πωλήσεις. Ούτε η αύξηση επιτοκίων στην Κίνα για Τρίτη φορά δεν είχε ανάλογη ανταπόκριση», σχολίασε ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald.

Σήμερα η Coca-Cola ανακοίνωσε άνοδο της κερδοφορίας στα $5.77 δις ή $2.46 ανά μετοχή, από τα $1.54 δις ή 66 σεντς ανά μετοχή, που ήταν κατά το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Σε προσαρμοσμένη βάση, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 72 σεντς ανά μετοχή, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή σημειώνει ράλι 3%.  

Produced by