09
ΦΕΒ

Υποχώρησαν οι ευρωαγορές


Με πτωτικές τάσεις κινήθηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,64% στις 6.052 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,03% στις 7.320 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,43% στις 4.090 μονάδες.

Το πράσινο φως για τη συγχώνευση με το χρηματιστήριο του Τορόντο, έδωσε το London Stock Exchange, προκειμένου να εξισορροπήσει τις απώλειες από το trading.

Η εξαγορά του χρηματιστηρίου του Τορόντο από το LSE, θα γίνει έναντι του ποσού των 3,2 δις. δολαρίων.

Στα ταμπλό, υποχώρησε η μετοχή της Sanofi-Aventis μετά τις προβλέψεις για μείωση της κερδοφορίας 2011. Η Statoil κινήθηκε πτωτικά μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη. Στον αντίποδα, ο τίτλος του LSE κέρδισε 6,3% στον απόηχο του deal
«Πέρασαν μήνες με συνεχόμενα κέρδη», τόνισε ο Philipp Baertschi, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Sarasin. «Μετά από αυτό θα υπάρξει παύση. Μεσοπρόθεσμα, το κλίμα είναι αισιόδοξο. Επέρχεται διόρθωση, αλλά το βλέπουμε ως ευκαιρία για αγορά».

Αύξηση 0,5% σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας το Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 2,3%.

Για το σύνολο του 2010, οι γερμανικές εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 18,5% και οι εισαγωγές 20%, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής.

Διευρύνθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου στη Βρετανία καταγράφοντας ρεκόρ ύψους 9,2 δισ. στερλίνες τον Δεκέμβριο από τα 8,5 δισ. στερλίνες που ήταν τον Νοέμβριο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν το έλλειμμα τον Δεκέμβριο στα 8,6 δισ. στερλίνες.

Οι συνολικές εξαγωγές προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 300 εκατ. στερλίνες ή 1,5% στα 24,2 δισ. στερλίνες, ενώ οι εισαγωγές αναρριχήθηκαν κατά 1,1 δισ. στερλίνες ή 3,5% στα 33,4 δισ. στερλίνες.


Produced by