10
ΦΕΒ

Στην κούρσα της διαδοχής για την προεδρία της ΕΚΤ


Ανοικτή είναι πλέον η πόρτα της ΕΚΤ για τους υποψήφιους δελφίνους του Jean Claude Trichet, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Axel Weber.

Όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, οι κεντρικοί τραπεζίτες Mario Draghi της Ιταλίας, Yves Mersch του Λουξεμβούργού και Erkki Liikanen της Φινλανδίας, βλέπουν αύξηση των πιθανοτήτων τους να επικρατήσουν στην κούρσα της διαδοχής, όπως ο Klaus Regling, επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

"Ο επικρατέστερος υποψήφιος είναι πλέον έξω από το παιχνίδι», Marco Valli, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit Global Research . "Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε σε εναλλακτικές λύσεις και στις πολιτικές πιέσεις που βρίσκονται πίσω από τον επόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ», υπογράμμισε.

Όπως υποστήριζαν χθες δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η απόσυρση της υποψηφιότητας Weber, επικεφαλής της Bundesbank, κατέστρεψε τις προσπάθειες της Κασγκελαρίου Μέρκελ να κατευθύνει τη διαδοχή Trichet παρασκηνιακά.

Να σημειωθεί ότι ο Axel Weber, σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Bundesbank, μια απόφαση η οποία θα οδηγήσει στον αποκλεισμό του από τις διαδικασίες της ΕΚΤ, δήλωσε στο Bloomberg, άτομο που μίλησε χθες μαζί του. Σήμερα έχει προγραμματιστεί ομιλία του επικεφαλής της Bundesbank στη Βιέννη.


Weber: Απο κοινού με την Μέρκελ θα αποφασίσει


Με τη «συνδρομή» της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ θα αποφασίσει για το επαγγελματικό του μέλλον ο επικεφαλής της Bundesbank , Axel Weber.

Ειδικότερα, σήμερα ο κ. Weber δήλωσε από τη Βιέννη μίλησε με την κα Μέρκελ και συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν προς το παρόν το περιεχόμενο της συζήτησης.
Produced by