10
ΦΕΒ

"Εκτός ευρώ για 10-15 χρόνια Ελλάδα και Πορτογαλία"


Χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη για 10 έως 15 χρόνια, προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης, δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ  Kenneth Rogoff, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurtr Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοχοι ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, θα πρέπει να υποστούν ζημιές ύψους 30-40% για να βοηθήσουν την ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση.

Πριν από λίγες μέρες, το think tank των Βρυξελλών Bruegel ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 30% για να είναι δυνατό να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 60% του ΑΕΠ σε μία 20ετία.

Χθες, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ μία ημέρα πριν το ίδιο τόνισε και ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.


Produced by