10
ΦΕΒ

Σε κλοιό πιέσεων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Πιέσεις δέχονται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, σε μια ημέρα με πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων. Αμετάβλητο διατήρησε όπως ήταν αναμενόμενο το βασικό επιτόκιο δανεισμού της στερλίνας η Bank of England.

Στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 0,85% στις 6.000 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC καταγράφει πτώση 0,78% στις 4.058 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες 0,34% στις 7.296 μονάδες.

Πτώση σχεδόν 2% σημειώνει ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη, με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Στο -2,9% διαπραγματεύεται η BBVA, ενώ πτώση 3,3% σημειώνει η μετοχή της Banco Santander.

«Άλμα» 12% σημειώνει η μετοχή της Alcatel-Lucent , μετά την ενίσχυση της κερδοφορίας στο γ΄τρίμηνο, ενώ Diageo και η Renault υποχωρούν πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων τους.

Ράλι 6% και για την μετοχή της Deutsche Boerse, στον απόηχο της είδησης για συνομιλίες συγχώνευσης με τον NYSE Euronext.

Αύξηση 6,1% στα 841 εκατ. ελβετικά φράγκα, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η ελβετική τράπεζα προχώρησε σε περικοπή του στόχου της για τις επιστροφές από μετοχές, οι οποίες αποτελούν κλειδί για την κερδοφορία της, σε «κάτω του 15%» έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης του 18%.

Βρετανία: Άνοδος 0,5% στην βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου

Άνοδο κατά 0,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Βρετανία τον Δεκέμβριο και ενισχύθηκε κατά ,36% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,5% και ετήσια άνοδο 3,7%.
Produced by