10
ΦΕΒ

Ομόλογα: Ανοδικά και πάλι τα spreads της περιφέρειας


Συνεχίζεται η αντιστροφή της πτωτικής τάσης των spreads των ομολόγων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, καθώς υποχωρεί η πεποίθηση που είχαν οι επενδυτές για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters οι ενδείξεις διαφωνιών στους κόλπους της ΕΕ για το ευρύ πακέτο μεταρρυθμίσεων - που η Γερμανία θέλει να αποφασισθεί μαζί με την αύξηση της "δύναμης πυρός" του Ταμείου και τη διεύρυνση του ρόλου του - ανέκοψαν την πτωτική τάση των spreads των ομολόγων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Η πιο αισθητή αλλαγή της τάσης σημειώθηκε στην Πορτογαλία , όπου το spread των 10ετών κρατικών τίτλων σε σχέση με τους αντίστοιχους γερμανικούς πέρασε και πάλι τις 400 μονάδες βάσης (4 εκατοστιαίες μονάδες) και η απόδοσή τους έφθασε στο 7,36%.

Στην Ελλάδα, το spread των 10ετών ομολόγων έφθασε στις 810 μονάδες βάσης και η απόδοσή τους στο 11,40%, ενώ το spread των ισπανικών 10ετών ομολόγων διαμορφώνεται στις 204 μονάδες βάσης και η απόδοσή τους στο 5,35%. Άνοδο, όμως, σημείωσε και η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων (bunds), λόγω της ανόδου του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη , φθάνοντας στο 3,30%.

Produced by