10
ΦΕΒ

Παραιτείται ο Μουμπάρακ;


Αυξάνουν οι πιθανότητες παραίτησης του Χόσνι Μουμπάρακ και ανάληψης της εξουσίας από τον Ομάρ Σουλειμάν, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

To Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο συνεδριάζει εδώ και αρκετές ώρες και σύντομα θα εκδώσουν ανακοινωθέν με το οποίο θα συνταχθούν με τις απαιτήσεις των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το Wall Street Journal.


Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε  ότι η απόφαση για το αν ο Μουμπάρακ θα παραμείνει ή όχι στην εξουσία θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ το αμερικανικό δίκτυο NBC ότι ο Μουμπάρακ θα υποβάλλει την παραίτησή του απόψε.


«Δεν εχουν ληφθεί αποφάσεις από τον πρόεδρο. Όλα είναι φυσιολογικά. Όλα είναι ακόμη στα χέρια του προέδρου», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Άχμεντ Σαφίκ, στο αιγυπτιακό κανάλι Nile TV.
 
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, έχει μεταβεί στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σάρμ -ελ-Σέιχ, μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια. Ωστόσο, να σημειωθεί πως πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πληροφορία. Εάν οι διαδηλωτές αρνηθούν να αποδεχτούν το σχέδιο μετάβασης της εξουσίας από τον νυν πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στον αντιπρόεδρό του, Όμαρ Σουλεϊμάν, θα επέμβει ο στρατός της Αίγυπτου, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.


Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, αναμένεται να κάνει διάγγελμα προς το λαό από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, απόψε το βράδυ.

Προβλήματα στη λειτουργία της Διώρυγας του Σουέζ μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί και η κίνηση συνεχίζεται κανονικά, ανέφεραν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

CIA: Ίσως και απόψε η παραίτηση

Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, Λίον Πανέτα, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί απόψε.


«Υπάρχει μια πολύ ισχυρή πιθανότητα ο Μουμπάρακ να παραιτηθεί απόψε, το οποίο θα είναι σημαντικό όσον αφορά το αν θα γίνει η, όπως ευελπιστούμε, ομαλή μετάβαση στην Αίγυπτο», τόνισε.


Produced by