10
ΦΕΒ

Ευρωαγορές: "Ανάσα" στη λήξη


Εξομαλύνθηκαν οι πιέσεις που δέχονταν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγο πριν τη λήξη της διαπραγμάτευσης, μετά από τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ .


Στο Λονδίνο ο FTSE υποχώρησε 0,53% στις 6.020 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε άνοδο 0,11% στις 4.095 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 0,26% στις 7.340 μονάδες.

«Οι θεσμικοί επενδυτές πουλάνε τις τελευταίες μέρες υπό το φόβο του πληθωρισμού», αναφέρει ο Martin Huefner, επικεφαλής οικονομολόγος της Assenagon GmbH in Munich. «Η αισιόδοξη πλευρά της κυκλικής ανάκαμψης ίσως να είναι υπερβολική. Ανησυχίες προκαλεί και η απόδοση των μετοχών στις αναδυόμενες αγορές».

Η Air France υποχώρησε 7,7% μετά από την ανακοίνωση απρόσμενων απωλειών στο τρίμηνο. Οι Danske Bank Credit Suisse υποχώρησαν πάνω από 5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τελευταίας.

Ειδικότερα, αύξηση 6,1% στα 841 εκατ. ελβετικά φράγκα, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η ελβετική τράπεζα προχώρησε σε περικοπή του στόχου της για τις επιστροφές από μετοχές, οι οποίες αποτελούν κλειδί για την κερδοφορία της, σε «κάτω του 15%» έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης του 18%.

Βρετανία: Άνοδος 0,5% στην βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου

Άνοδο κατά 0,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Βρετανία τον Δεκέμβριο και ενισχύθηκε κατά ,36% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,5% και ετήσια άνοδο 3,7%.
Produced by