11
ΦΕΒ

Πυρά κατά της Fed για την κρίση


Ευθύνες στην Federal Reserve για την πρόκληση της χρηματοοικονομικής κρίσης, λόγω της αδράνειάς της και της έλλειψης εποπτείας, επιρρίπτουν οι μεγαλοεπενδυτές George Soros και John Paulson.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Paulson, δήλωσε σε συνέντευξή του πως μια καλύτερη εποπτεία των στεγαστικών δανείων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα είχε βοηθήσει στο να προλάβουμε την κρίση.

Από την πλευρά του ο Soros, δήλωσε πως η Fed θα έπρεπε να έχει σώσει την Lehman Brothers Holdings από την κατάρρευση της το 2008. Και οι δύο άνδρες υπενθυμίζεται ότι εξετάστηκαν από την εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τις ευθύνες της fed και του τότε προέδρου της Alan Greenspan για την κρίση του 2008.

O Αlan Greenspan, πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, ο οποίος έμεινε σε αυτή θέση για σχεδόν 19 χρόνια πριν βγει στη σύνταξη το 2006, κατηγορείται ότι διατήρησε την ανάπτυξη της οικονομίας σταθερή και τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα όταν παραιτήθηκε. Από τότε, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κριτική απέναντι στην πολιτική που εφάρμοσε.
Produced by