11
ΦΕΒ

Αλλαγή κλίματος στη Wall(upd)


Θετικά δέχεται τα νέα η αγορά για την παραίτηση Μουμπάρακ  και οι δείκτες περνούν σε θετικό έδαφος. Επιβαρυντικά λειτουργούσαν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα και η μετοχή της Nokia, ενώ  θετική επιρροή είχαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο Dow Jones Industrial Average κερδίζει 0,27% στις 12.262 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,46% στις 1.327 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη 0,54% στις 2.801 μονάδες.

«Οι αγορές λαμβάνουν υπόψη τους το τεταμένο κλίμα που δημιουργούν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο», αναφέρει ο Ilya Spivak, αναλυτής της Daily FX.

Όσον αφορά τα εταιρικά νέα, τις δυνάμεις του ενώνουν οι Nokia και Microsoft στην αγορά των smartphones, σε μιαν προσπάθεια να ανταγωνιστούν τις πρωτοπόρους του κλάδου, Apple και Google, οι οποίες κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με το iphone και τα android τηλέφωνα.

«Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύστημα παγκόσμιας κλίμακας και εμβέλειας. Δεν πρόκειται για ένα αγώνα τριών αλόγων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Nokia, Stephen Elop.

Στα ταμπλό, ο τίτλος της Nokia κινείται πτωτικά, ενώ αυτός της Microsoft καταγράφει άνοδο.

Η Kraft Foods υποχωρεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δ’ τρίμηνο.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, διευρύνθηκε κατά 5,9% στα $40,6 δις το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερο έλλειμμα στα $2 δις.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν ταχύτερα από τις εξαγωγές. Σε επίπεδο έτους το έλλειμμα είναι ενισχυμένο κατά 32,8% από το 2009.

Παράλληλα, ενισχύθηκε στις 75,1 μονάδες η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο από τις 74,2 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο.

Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 75 μονάδες.
Produced by