14
ΦΕΒ

Ριμπάουντ στα ασιατικά χρηματιστήρια


Ριμπάουντ κατέγραψαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με την μικρότερη των εκτιμήσεων συρρίκνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ αλλά και την παραίτηση του Αιγύπτιου Προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ , να διαμορφώνουν το θετικό κλίμα.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,13% στις 10.726 μονάδες, ενώ ο Hang Seng ενισχυόταν 1,28% στις 23.122 μονάδες. Ράλι 2,55%, σημείωσε στην Κίνα ο Shanghai Composite Idex.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού κέρδιζε 1,7% στις 138,12 μονάδες στο Τόκιο. Κέρδη για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών κατέγραφες το γουόν, ενώ το ευρώ υποχωρούσε έναντι του ευρώ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup .

Συρρίκνωση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσε το ΑΕΠ της Ιαπωνίας στο δ΄τρίμηνο, γεγονός που ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί προσωρινό, καθώς η ζήτηση ενισχύει την παραγωγή, ιδιαίτερα και μετά τον εκτοπισμό της Ιαπωνίας από την Κίνα, στη δεύτερη θέση της λίστας με τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Η συρρίκνωση της τάξης του 1,1% στο ΑΕΠ δ΄τριμήνου είχε ως οδηγό κυρίως την επιβράδυνση στις εξαγωγές και την αποδυνάμωση των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης.
Produced by