15
ΦΕΒ

Wall: Αρνητικό κλίμα στα futures μετά τα macro(upd)


Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα παράγωγα της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λαινικές πωλήσεις, τον δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας Empire State και τις τιμές εισαγωγών.

Στον Dow Jones Industrial Average τα παράγωγα ποχώρησαν 19 μονάδες στις 12.205 μονάδες, στον S&P 500 σημείωσαν πτώση 2,9 μονάδες  στις 1.324,8 . Στον Nasdaq 100 κατέγραψαν απώλειες  5,5 μονάδες στις 2.376,25 μονάδες.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ανοδικά κατά 0,3% κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας την χαμηλότερη άνοδο από το καλοκαίρι.Εκτός των πωλήσεων αυτοκινήτων οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,3%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 0,6% και 0,6% εξαιρουμένων των αυτοκινήτων.


Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας Empire State ενισχύθηκε στις 15,4 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 11,9 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να ενισχυθεί στις 14,3 μονάδες. Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε πτώση. Ο δείκτης αποθεμάτων ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Αύξηση κατά 1,5% σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Υπ.Εργασίας.Οι τιμές εισαγωγών καυσίμων ενισχύθηκαν κατά 3,9% παίρνοντας στήριξη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Οι τιμές εξαγωγών σημείωσαν αύξηση κατά 1,2% τον Ιανουάριο.Τον Δεκέμβριο οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 1,2% ενώ οι τιμές εξαγωγών κατά 0,6%.


AΚόμη  αναμένονται τα στοιχεία για  τα επιχειρηματικά αποθέματα και τις τιμές κατοικιών.

Produced by