15
ΦΕΒ

Σπεύδουν βραδέως οι Ευρωπαίοι


Λίγο πιο κοντά στη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης ήρθε η Ευρώπη, αλλά τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά για την υιοθέτηση του πακέτου ενάντια στην κρίση ως τα τέλη Μαρτίου και οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως θα υπάρξουν επιπλέον συναντήσεις για την επίτευξη συμφωνίας.

Μετά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών, τα κράτη μέλη φάνηκαν πρόθυμα να συμφωνήσουν σε μέτρα για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Γερμανίας.

«Πρέπει να γίνει αρκετή δουλεία ακόμα αλλά σήμερα κάναμε σωστά βήματα για να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις των κρατών μελών και για να στρώσουμε το δρόμο προς την υιοθέτηση ενός συνολικού πακέτου», ανέφερε ο Olli Rehn, μετά τη Σύνοδο.

Ενώ υπήρξαν ενδείξεις προόδου, όπως η απόφαση αντικατάστασης του EFSF από τον European Stability Mechanism το 2013, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν αυτές τις αποφάσεις στην Σύνοδο της 24ης Μαρτίου αλλά μέχρι τότε θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις.
Έχει ήδη προγραμματιστεί Σύνοδος στις 11 Μαρτίου και στις 14 Μαρτίου, ενώ είναι πιθανή μια ακόμα στις 21 Μαρτίου.
Produced by