16
ΦΕΒ

Διμερή συμφωνία απελευθέρωσης των δασμών υπέγραψαν Ιαπωνία και Ινδία


 Η Ιαπωνία και η Ινδία υπέγραψαν την Τετάρτη, μία διμερή συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, βάσει της οποίας καταργούνται οι δασμοί για μία δεκαετία σε περισσότερο από το 90% των εμπορικών ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Σείτζι Μαεχάρα και ο Ινδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Ανάντ Σαρμά, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία σε τελετή στο υπουργείο στο Τόκιο.

Η συμφωνία θα " προωθήσει μια στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, που θα τους επιτρέψει να συνάψουν σχέση κοινού οφέλους και να αναπτύξουν τις οικονομίες τους ", είπε ο Ιάπωνας υπουργός Μαεχάρα.

Από την πλευρά του ο Ινδός υπουργός Εμπορίου, Σαρμά, δήλωσε ότι η συμφωνία "προβάλλει ένα γενικότερο πλαίσιο, προώθησης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στο εμπόριο, όσο και στις επενδύσεις, που θα επιβραβεύσει τόσο την Ινδία , όσο και την Ιαπωνία ".

Συμπληρώνοντας δε, είπε ότι " έχουμε βαθιά μέσα στο μυαλό μας τη σκέψη πως αυτή η συμφωνία θα μας σπρώξει σε μία νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας η οποία θα φέρει ανάπτυξη, καινοτομίες αλλά και πλούτο στις κοινωνίες και των δύο χωρών ".

Produced by