16
ΦΕΒ

Δεν εγκαταλείπει το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη η Ρωσία


Δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η Ρωσία, αλλά θα προχωρήσει σε περικοπές εξόδων γι' αυτόν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της "Τρανσνιέφτ", Ίγκορ Ντεμίν, στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ντεμίν εκ μέρους της εταιρίας, «δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων».

Επιπλέον ο εκπρόσωπος της Τρανσνιεφτ επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

«Αύριο στη Ρώμη θα τεθεί από ρωσικής πλευράς στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σήμερα το Bloomberg μετέδωσε πως η Ρωσία εγκαταλείπει τα σχέδια της για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρώσικης εφημερίδας, Vedomosti.


Οι συνεργάτες της Ρωσίας στην κατασκευή του έργου, Trans Balkan Pipeline BV, OAO Transneft, OAO Rosneft και OAO Gazprom Neft, θα τερματίσουν και επίσημα τη χρηματοδότηση του έργου, σε συνάντηση με τους μετόχους αύριο στη Ρώμη.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστική η μοσχοβίτικη εφημερίδα αυτή θα είναι και η «ταφόπλακᨻ για το πολυσυζητημένο αυτό έργο.
Produced by