17
ΦΕΒ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ασία


Συγκρατημένα κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στις αγορές της Ασίας, με την επενδυτική διάθεση να ενισχύεται μετά τις αισιόδοξες προβλέψεις της Federal Reserve για την αμερικανική οικονομία, αλλά και λόγω της βελτιωμένης εταιρικής κερδοφορίας.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 10.837 μονάδες, ενώ ο Hang Seng ενισχυόταν 0,41% στις 23.252 μονάδες. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index, κέρδιζε 0,11% στις 3.065 μονάδες.

Άλμα σχεδόν 4% σημειώνει η μετοχή της Canon, ενώ η Honda Motor ενισχύεται 1,1%. Στην Αυστραλία, η Qantas Airways, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία, καταγράφει ράλι 5,4% καθώς τα κέρδη της υπερτετραπλασιάστηκαν.

Σε υψηλά εβδομάδας ενισχύεται ο περιφερειακός δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, με άνοδο 0,5% στις 138,65 μονάδες στο Τόκιο.

«Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και αυτό στηρίζει τις αγορές», σχολιάζουν αναλυτές στο Bloomberg. «Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο στις μετοχές λόγω των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων και των ισχυρών εταιρικών κερδών», τονίζουν.
Produced by