18
ΦΕΒ

"Παύση" στις ευρωαγορές, μετά τα υψηλά(upd)


Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να χαρακτηρίζει η έντονη μεταβλητότητα, μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί κα τα υψηλά 2,5 ετών.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην έναρξη της συνάντησης των ηγετών του G20 στο Παρίσι, όπου οι προσδοκίες είναι αυξημένες και αναμένεται μία «πρώτη συμφωνία», σχετικά την αντιμετώπιση των διεθνών ανισσοροπιών.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά 0,5% αυξάνει η Κίνα το όριο για το αποθεματικό των τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ορίου, από τις αρχές του 2011.


Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε 0,46% στις 6.059 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 παραμένει αμετάβλητος  στις 4.152 ,μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε άνοδο 0,18% στις 7.418 μονάδες.

"¨Εγινε μόνο η αρχή με την Κίνα και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια", σχολίασε αναλυτής της BNP Paribas Fortis Global
Markets.

Στα ταμπλό, άνοδο 3,2% σημειώνει η μετοχή της γαλλικής Lafarge, καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία, ενώ η TomTom υποχωρούσε 6,7%.Βρετανία: Άνοδος 1,9% στις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου

Άνοδο 1,9% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία τον Ιανουάριο μετά από την πτώση του 1,4% τον Δεκέμβριο.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2010 οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 5.3%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιάι άνοδο κατά 0,5% και σε ετήσια βάση 4,2%.
Produced by