18
ΦΕΒ

Wall: Πτωτικά τα futures εν όψει G20(upd)


Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα παράγωγα της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς εν όψει της συνάντησης της Ομάδας των 20 υπό γαλλική προεδρία και της αναταραχής που επικρατεί στην Μέση Ανατολή.

Τα παράγωγα υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Κίνας η οποία αύξησε κατά 0,5% το όριο για το αποθεματικό των τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ορίου, από τις αρχές του 2011.

Στον Dow Jones Industrial Average τα παράγωγα υποχωρούν κατά 12 μονάδες στις 12.276 μονάδες, στον S&P 500 σημειώνουν πτώση κατά 2,30 μονάδες στις 1.355,50 μονάδες και στον Nasdaq 100 καταγράφουν απώλειες κατά 2,50 μονάδες στις 2.391 μονάδες.

Σκληρή υπερασπιστική γραμμή υπέρ του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Federal Reserve ασκεί ο πρόεδρος της Ben Bernanke , ενώπιον των τραπεζιτών και υπουργών οικονομικών που συναντώνται στο Παρίσι για τη Σύνοδο των G-20.

Στ σχόλια του ο Bernanke υπενθύμισε στις αναδυόμενες αγορές πως η πρωτοβουλία αυτή σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την αμερικάνικη οικονομία.

«Οι αναδυόμενες οικονομίες έχουν συμφέρον να συνεχιστεί η ανάκαμψη στις ανεπτυγμένες χώρες και οι νομισματικές πολιτικές αυτές είναι σχεδιασμένες για να την προάγουν», τόνισε.

Produced by