18
ΦΕΒ

Μικτά πρόσημα στη Wall(upd)


Σε υψηλά δυόμισι ετών έφτασαν να διαπραγματεύονται οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, καθώς σήμερα ξεκίνησε η Σύνοδος των G 20, παρά την αύξηση του ορίου των αποθεματικών από την Κίνα και τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,34% στις 12.359 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση  0,01% στις 1.340 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει απώλειες 0,08% στις 2.829 μονάδες.

«Όπως είδαμε πολύ συχνά σε πρόσφατες συνεδριάσεις, η αδυναμία αντιμετωπίζεται από αγοραστική ευκαιρία», αναφέρει ο trader πωλήσεων at IG Index. «Χωρίς σημαντικά νέα στο μακροοικονομικό ημερολόγιο, πιθανόν να κλείσει ήρεμα μια ήσυχη εβδομάδα».

Σήμερα η Κίνα προχώρησε σε αύξηση κατά 0,5% του ορίου για το αποθεματικό των τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ορίου, από τις αρχές του 2011.


Παράλληλα, σκληρή υπερασπιστική γραμμή υπέρ του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Federal Reserve ασκεί ο πρόεδρος της Ben Bernanke , ενώπιον των τραπεζιτών και υπουργών οικονομικών που συναντώνται στο Παρίσι για τη Σύνοδο των G-20.

Στ σχόλια του ο Bernanke υπενθύμισε στις αναδυόμενες αγορές πως η πρωτοβουλία αυτή σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την αμερικάνικη οικονομία.

«Οι αναδυόμενες οικονομίες έχουν συμφέρον να συνεχιστεί η ανάκαμψη στις ανεπτυγμένες χώρες και οι νομισματικές πολιτικές αυτές είναι σχεδιασμένες για να την προάγουν», τόνισε.

Produced by