18
ΦΕΒ

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν οι ευρωαγορές


Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υποχωρώντας από τα υψηλά δυόμισι ετών, μετά τις αποφάσεις της Κίνας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά 0,5% αυξάνει η Κίνα το όριο για το αποθεματικό των τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ορίου, από τις αρχές του 2011.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η συνάντηση των ηγετών της G20 που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,26% στις 6.071 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,02% στις 4.153 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,17% στις 7.417 μονάδες.

"Έγινε μόνο η αρχή με την Κίνα και θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια", σχολίασε αναλυτής της BNP Paribas Fortis Global
Markets.

Στα ταμπλό, άνοδο 3,9% σημείωσε η μετοχή της Lafarge, καθώς ανακοίνωσε συγχώνευση μέρους των δραστηριοτήτων της με την Anglo American.

Η TomTom υποχώρησε 11% καθώς αναμένει «μέτριες» πωλήσεις για το 2011.

Τα νερά «τάραξαν» και οι δηλώσεις του μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ , Lorenzo Bini Smaghi για ανάγκη αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα, εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού.

Βρετανία: Άνοδος 1,9% στις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου

Άνοδο 1,9% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία τον Ιανουάριο μετά από την πτώση του 1,4% τον Δεκέμβριο.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2010 οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 5.3%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιάι άνοδο κατά 0,5% και σε ετήσια βάση 4,2%.

Produced by