21
ΦΕΒ

Συμφώνησαν οι G20


Τις αντιρρήσεις της Κίνας, κατάφερε να ξεπεράσει η ομάδα του G20, όσον αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει πότε οι οικονομικές ανισορροπίες μπορεί να απειλήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι Κεντρικοί Τραπεζίτες, των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών στον κόσμο, συμφώνησαν σε μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να παρακολουθούνται πιο στενά οι παγκόσμιες οικονομικές ανισορροπίες, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα στην αντιμετώπιση σφαλμάτων σε εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο, τα οποία οδήγησαν στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

«Το συμπέρασμα της Συνόδου, είναι ότι βλέπουμε μια αργή αλλά σταθερή πρόοδο προς μια βελτιωμένη διεθνή συνεργασία, με στόχο την μείωση των παγκόσμιωn ανισορροπιών», σχολιάζει ο Thomas Stolper, στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.

«Δεν ήταν εύκολο, καθώς ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχαν αντικρουόμενα συμφέροντα», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde.Produced by