22
ΦΕΒ

"Βυθίζεται" η Wall(upd)


"Στο κόκκινο" διαπραγματεύονται οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς μετά από ένα τριήμερο «ξεκούρασης» και ενώ οι γεωπολιτικές ανησυχίες ωθούν τις τιμές πετρελαίου στα ύψη.

Ο Dow Jones Industrial Average σημειώνει πτώση 1,39% στις 12.219 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,34% στις 1.316 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει απώλειες 2,49% στις 2.763 μονάδες.

Η τιμή του αργού καταγράφει άνοδο 8% στα 93 δολάρια ανά βαρέλι. «Οι επενδυτές είναι ανάμεσα σε μια ενδεχόμενη διόρθωση ή ένα νέο bear market», αναφέρει ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Standard & Poor’s.

«Οι traders του πετρελαίου φοβούνται πως ένας εμφύλιος πόλεμος θα βγάλει από το παιχνίδι το πετρέλαιο της Λιβύης για τα επόμενα χρόνια», σχολιάζει ο Phil Flynn, αντιπρόεδρος της PGF Best


Όσον αφορά τα εταιρικά, η ανοδικά στα 6,06 δισ. δολάρια ή 1,70 δολάρια ανά μετοχή, από τα 4,76 δισ. δολάρια ή 1,25 δολάριο ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο ,κινήθηκαν τα κέρδη της Wal-Mart στο δ΄τρίμηνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις πωλήσεις κατά μέσο όρο στο 1,31 δολάριο/μετοχή στα 117,5 δισ. δολάριο.


Στο μακροοικονομικό μέτωπο, για έκτο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller στις ΗΠΑ. Ειδικότερα κατέγραψε πτώση 1% τον Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν θα μειωθεί 0,5%.

Παράλληλα, άνοδο στις 70,4 μονάδες σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου.


Οι οικονομολόγοι ανέμεναν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις 66 μονάδες.
Produced by