25
ΦΕΒ

Ανεβάζουν στροφές οι ευρωπαϊκές αγορές


Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας στήριξη από τις σταθεροποιητικές κινήσεις του αργού πετρελαίου, κάτω από τα $100 το βαρέλι, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις αξιωματούχων.

Οι συναλλαγές στο Λονδίνο αποκαταστάθηκαν. Νωρίτερα είχαν διακοπεί λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα συναλλαγών SETS.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 1,39% στις 6.002 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,66% στις 4.076 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,75% στις 7.184 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδιζε 0,3% στις 281,43 μονάδες, στο Λονδίνο.

Πτώση 4,1% σημειώνει η μετοχή της Lloyds, μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2008. Πτώση 3% και για την μετοχή της EADS, καθώς η ανταγωνίστρια Boeing κέρδισε τη σύμβαση για την κατασκευή αμερικανικών τάνκερ.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, απρόσμενη επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της ετήσιας παροχής χρήματος στην περιοχή της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο δείκτης παροχής χρήματος Μ3 αυξήθηκε κατά 1,5% τον Ιανουάριο από το 1,7% τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 2,2%. Ο μέσος όρος της περιόδου Νοεμβρίου-Ιανουαρίου ανήλθε στο 1,7% από το 1,6% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση κατά 2%.

Βρετανία: Άνω των εκτιμήσεων η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δ΄τρίμηνο

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο.

Το βρετανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6%, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση της τάξης του 0,5%. Σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2009 το βρετανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 1,5%, έναντι της αρχικής εκτίμησης για 1,7%.

Produced by