25
ΦΕΒ

Rebound στη Wall(upd)


Ανεπαίσθητη ήταν η επιρροή των αναθεωρημένων στοιχείων του ΑΕΠ δ’ τριμήνου, καθώς κυριαρχούν πλέον σταθεροποιητικές τάσεις στην τιμή του αργού, γεγονός που δίνει ώθηση στην αγορά. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η διαμόρφωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε ανώτερα των εκτιμήσεων επίπεδα.


Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,63% στις 12.142  μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 σημειώνει άνοδο 1,05% στις 1.319 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη 1,52% στις 2.799 μονάδες.

«Η αγορά παίρνει ανάσα μετά από αρκετές ημέρες απωλειών», αναφέρει αναλυτής της Avalon Partners Inc. Όπως εκτιμά, « θα σημειωθεί επιπλέον διόρθωση της τάξεως του 6%-7% και η κατάσταση στη Βόρεια Αφρική προκαλούσε για τη διόρθωση αυτή. Δεν πιστεύω πως θα είναι υγιές κάτι τέτοιο για την αγορά». «Οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν κι άλλες απώλειες τις ερχόμενες εβδομάδες.


Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το αργό πετρέλαιο ενισχυόταν κατά 69 σεντς στα $97,97 το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις της Νέας Υόρκης. Χθες υποχώρησε στα $97,28, αφού νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει στα $103,41.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών,
με ρυθμό 2,8% αναπτύχθηκε η αμερικάνικη οικονομία στο τελευταίο τρίμηνο του 2010. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τη διατήρηση στο 3,2%, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα από το Υπουργείο Εμπορίου.

Η μεταβολή επήλθε καθώς σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι καταναλωτές και οι τοπικές κυβερνήσεις ξόδεψαν λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Παράλληλα, στο 77,5 ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Τον Ιανουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης είχε διαμορφωθεί στο 74,2. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη άνοδο στο 75,4.
Produced by