25
ΦΕΒ

Γερμανικά προσκόμματα στην «λύση-πακέτο»


Τα χέρια της γερμανίδας καγκελαρίου «δένουν» γερμανοί βουλευτές, οι οποίοι θα στα μέσα Μαρτίου θα καταθέσουν ψήφισμα που θα αντίκειται στις περισσότερες λύσεις που προβλέπονται για την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Με το ψήφισμα ζητείται η απαγόρευση επαναγοράς κρατικών ομολόγων από το Ταμείο Διάσωσης μετά το 2013 και προτείνει μια σκληροπυρηνική στάση η οποία θα δυσκολέψει τις προσπάθειες συμβιβασμού της Άγκελα Μέρκελ τον επόμενο μήνα στη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, μια πολυαναμενόμενη απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας για τις προσπάθειες περιορισμού της κρίσης θα ληφθεί στο β’ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με μέλη του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοσίευμα που κάνει λόγο για μπλόκο στην επαναγορά ομολόγων, ενώ χθες ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις με ανάλογο ύφος.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν το επόμενο διάστημα για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, τόνισε πως «καθοριστικό είναι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης με τη συμμετοχή και των κοινοβουλίων της Ευρώπης να βρουν ένα μηχανισμό, ο οποίος σε μόνιμη βάση θα απαγορεύει την αγορά κρατικών ομολόγων π.χ. από την ΕΚΤ».
Produced by