28
ΦΕΒ

Μικτά πρόσημα στη Wall Street(upd)


Σε μεικτό έδαφος διαπραγματεύεται  η αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία. Υποστηρικτικά λειτουργούν οι δηλώσεις του μέλους της Federal Reserve William Dudley για την οικονομία και η πτώση της τιμής του αργού.

Ο Dow Jones Industrial Average κερδίζει 0,51% στις 12.192 μονάδες. Ο Standard & Poor’s 500 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 1.323 ενώ ο Nasdaq 100 υποχωρεί κατά 0,31% στις 2.772 μονάδες.

«Η Federal Reserve δεν θα αφήσει τον πληθωρισμό να κερδίσει έδαφος», τόνισε ο William Dudley μέλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι η οικονομία δίνει περισσότερα σημάδια ζωής, σε σχέση με έξι μήνες πριν. «Είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά δεν είναι λόγος αλλαγής πορείας», τόνισε.

Παράλληλα, ο James Bullard, υποστήριξε στο CNBC πως η αύξηση των τιμών στα ενεργειακά προϊόντα δεν είναι αρκετή για να επηρεάσει την ανάκαμψη.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ανοδικά κατά 1% ήταν τα προσωπικά εισοδήματα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα ενάμισι έτους, ενώ οι δαπάνες ενισχύθηκαν μόλις κατά 0,2%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,9% για τα εισοδήματα και 0,4% για τις δαπάνες.

Eνισχύθηκε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας Chicago PMI τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης παρουσίασε άνοδο στις 71,8 μονάδες από τις 68,8 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για το επίπεδο των 67,7 μονάδες.

Πτωτικά για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κινήθηκαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης υποχώρησε κατά 2,8%, ποσοστό που συνάδει με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.


Produced by