28
ΦΕΒ

Γερμανία: "Αδειάζει" τον Μπρίρντερλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


«Οι θέσεις του υπ. Οικονομίας που απορρίπτει τη διεύρυνση του Μηχανισμού Στήριξης δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης στην ολότητά τους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ράινερ Μπρίντερλε, στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Συγκεκριμένα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ απέρριψε κατηγορηματικά την αγορά ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση από το Ταμείο Στήριξης. "Δεν τρέφω καμία συμπάθεια για αυτό" απαντά ο κ. Μπρίντερλε, στην ερώτηση αν ο Μηχανισμός θα πρέπει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα .


«Όλα αυτά συζητώνται εντατικά με τους εταίρους στην ΕΕ και "ενδιάμεσες τοποθετήσεις σε επιμέρους θέματα δεν απηχούν τη συνολική στάση της κυβέρνησης», ανέφερε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας προσθέτει ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες για μία ένωση μεταφοράς πόρων και τονίζει ότι είναι αντίθετος σε μια τέτοια πρακτική του μηχανισμού, ο οποίος θα πρέπει να ενεργοποιείται μόνον ως "έσχατη λύση" (ultima ratio). "Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης αναλαμβάνουν άμεσα την ευθύνη για τα χρέη ενός μεμονωμένου μέλους", λέει ο κ. Μπρίντερλε.

Produced by