01
ΜΑΡ

Νικητές τα commodities έναντι μετοχών, ομολόγων και δολαρίου


Νικητές έναντι των μετοχών, των ομολόγων και του δολαρίου, αναδεικνύονται τα βασικά εμπορεύματα για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας το μεγαλύτερη ανοδικό σερί από τον Ιούνιο του 2008, καθώς ο πληθωρισμός οδήγησε στα ύψη τις τιμές του βαμβακιού και του κακάο, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν για αρνητική επίδραση της κρίσης που πλήττει τη Μέση Ανατολή, στην τροφοδοσία πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης S&P GSCI Total Return 24 εμπορευμάτων κέρδισε 3,8% το Φεβρουάριο, καταγράφοντας άνοδο για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI σημείωσε επιστροφές της τάξης του 3%, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, ενώ σύμφωνα με τον δείκτη της Merrill Lynch, Global Broad Μarket Index, τα εταιρικά και κρατικά ομόλογα ενισχύθηκαν μόλις 0,13 %.

Συγκλονιστική χαρακτηρίζει την αύξηση στις τιμές των βασικών προϊόντων ο Kevin Rendino, της BlackRock Inc. "Κάθε εμπόρευμα διαφέρει, αλλά υπάρχει ένα ζήτημα εφοδιασμού με πετρέλαιο. Έχει υπάρξει πραγματική οικονομική ζήτηση για αυτά τα commodities, από όταν η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει", πρόσθεσε.
Produced by