01
ΜΑΡ

Πτωτική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια(upd)


Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και τους φόβους του άνοδο του πληθωρισμού να εντείνονται.

Οι  εταιρίες του κλάδου εξόρυξης και τις αυτοκινητοβιομηχανίες πρωταγωνιστούν στα ταμπλό, ενώ πλούσια σε μακροοικονομικά στοιχεία είναι η σημερινή ημέρα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,71% στις 5.951 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση  0,63% στις 4.084 μονάδες, και ο DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες  0,40% στις 7.243 μονάδες.


Άνοδο 2,3% σημειώνει η μετοχή της Fresnillo μετά την ανακοίνωση για υπερδιπλασιασμό των κερδών της. Στον αντίποδα, πτώση 1,2% σημειώνει η μετοχή της HSBC, καθώς την υποβάθμισε η UBS, στον απόηχο των αποτελεσμάτων της για το 2010.

Σε υψηλά 11 ετών η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Με τον ταχύτερο ρυθμό σχεδόν των τελευταίων 11 ετών ενισχύθηκε η μεταποίηση στην περιοχή της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον δείκτη PMI του ινστιτούτου Markit.

Ο δείκτης ενισχύθηκε στις 59 μονάδες από 57,3 μονάδες τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση και σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2000.

Γερμανία: Μείωση των ανέργων-άλμα στην μεταποιητική δραστηριότητα

Πτώση κατά 52.000 σημείωσε ο εποχιακά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 7,3% από το 7,4%. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν πτώση κατά 15.000 και την ανεργία αμετάβλητη στο 7,4%.

Την ίδια ώρα η μεταποίηση «έτρεξε» με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1196, καταγράφοντας αύξηση ρεκόρ στις τιμές εισαγωγών. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 62,7 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 60,5 μονάδες τον Ιανουάριο.

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμεινε η μεταποίηση

Σε επίπεδα ρεκόρ παρέμεινε ο μεταποιητικός δείκτης PMI στη Βρετανία το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit. O δείκτης παρέμεινε στις 61,5 μονάδες, αμετάβλητος από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία ενισχύθηκε τον Ιανουάριο
Produced by