04
ΜΑΡ

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές(upd)


Περιορίζονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της νέας ανόδου του πετρελαίου και εν μέσω ανησυχιών πως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, αυξάνουν τις πιθανότητες η Fed να σταματήσει τις αγορές ομολόγων.

Ανοδική πορεία για τέταρτη ημέρα κατέγραψαν σήμερα οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ασίας, με την αποκλιμάκωση της τιμής του αργού πετρελαίου να ενισχύει το θετικό κλίμα.

Ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,05% στις 6.001 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά κατά 1,03% στις 4.019 μονάδες, και ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει απώλειες κατά 0,63% στις 7.180 μονάδες.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι μέχρι στιγμής τα σημάδια για την οικονομία είναι θετικά. Οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών αγορών είναι αδύναμες και υπάρχουν ακόμη δυνατότητες στην αγορά, εκτιμούν. Ωστόσο, στην αβεβαιότητα προστίθεται και η ενίσχυση του ευρώ λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή, κάτι το οποίο δεν είναι θετικό για τις αγορές.

Προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών οδεύει το αργό πετρέλαιο, εν μέσω των ταραχών που πλήττουν την Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου, κέρδιζε 1,81% στα $103,75/βαρέλι. Χθες, υποχώρησε στα $101,91/βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου μπρεντ κέρδιζε $1,080 στα $115,870/βαρέλι.

Produced by