04
ΜΑΡ

«Φλερτάρει» με το $1,40 το ευρώ


«Έσπασε» το φράγμα των $1,40 το ευρώ μετά την υποχώρηση του ρυθμού ανεργίας για πρώτη φορά σε διάστημα διετίας κάτω του 9%.

Μετά τη διαμόρφωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στα επίπεδα αυτά υποχώρησε μερικώς στα $1,3965. Μόλις χθές, ο επικεφαλής της ΕΚΤ , Jean-Claude Trichet, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας.

"Οι πληθωριστικές πιέσεις είναι σε ανοδική πορεία, καθώς οι ενεργειακές τιμές και οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονται", τόνισε ο Trichet και επεσήμανε πως η ΕΚΤ πρέπει να βρίσκεται σε "συνεχή  επαγρύπνηση".Υψηλά 13 μηνών αναμένει η BNP Paribas

Πάνω από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών έναντι του δολαρίου, εάν κλείσει πάνω από το σημείο αντίστασης, στα $1,40, «βλέπει» η BNP Paribas.

Στο επίπεδο αυτό το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει ανακάμψει από το 80% της κάμψης του από τις 4 Νοεμβρίου, οπότε και είχε διαμορφωθεί στα $1,4282 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου στα $1,2867, σύμφωνα με τον Andrew Chaveriat, τεχνικό αναλυτή της τράπεζας.

«Εάν περάσουμε τα $1,40 έχουμε σοβαρές πιθανότητες να πλησιάσουμε τα $1,43 προς τη ζώνη των $1,4450», σχολίασε.


"Κόντρα" BlackRock- Pimco για το δολάριο

«Μεγάλος αγοραστής» του αμερικανικού δολαρίου, δηλώνει ο Laurence Fink, CEO της BlackRock, σε αντίθεση με τον μεγάλο του ανταγωνιστή, τον Bill Gross της Pimco, ο οποίος συστήνει στους επενδυτές να το αποφεύγουν.

O CEO της BlackRock, δεν «βλέπει» bear market στα ομόλογα και δηλώνει ότι θα αγόραζε αμερικανικά ομόλογα, αν η απόδοση ξεπεράσει 4%, δήλωσε στο Bloomberg.

Από την πλευρά του ο Bill Gross, έχει δηλώσει πως οι καλύτερες μέρες για τα ομόλογα τελείωσαν, ενώ «έκοψε» τις θέσεις σε κρατικό χρέος των ΗΠΑ, σε χαμηλό 2ετίας.

«Θεωρούμε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν, με τον πληθωρισμό να παραμένει αμετάβλητος και δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για bear market.
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή κρίση, ο Fink δήλωσε πως είναι μεγάλος αγοραστής του δολαρίου, καθώς η κρίση προκαλεί έντονη μεταβλητότητα στην ευρωζώνη .

Produced by