04
ΜΑΡ

Πτώση στη Wall Street(upd)


Σε άτακτη φυγή τρέπονται οι επενδυτές στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, εξαιτίας της ανόδου του αργού από τη μία και από τα «γκρίζα» στοιχεία για την απασχόληση απο την άλλη.


Ο Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 1,32% στις 12.096 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 σημειώνει πτώση 1,24% στις 1.314 μονάδες όπως και ο Nasdaq 100 κατά 0,94% στις 2.772 μονάδες.

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να επηρεάζουν» τόνισε ο Malcolm Polley, πρόεδρος της Stewart Capital Advisors.»Πλησιάζουμε σε ένα σημείο που οι τιμές της βενζίνης θα αρχίζουν να πιέζουν, ενώ μόλις είχε αρχίσει να επιστρέφει η κατανάλωση σε σωστά επίπεδα».

Το διεθνές συναλλαγματικό σύστημα αντιμετωπίζει σήμερα ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εκείνα προ 40ετίας, όταν είχε εγκαταλειφθεί η μετατρεψιμότητα δολαρίου-χρυσού, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Fed, Τζάνερ Γιέλεν.


«Το διεθνές συναλλαγματικό σύστημα, στην ουσία, υποφέρει πάντοτε από την ίδια ασυμμετρία που προκλήθηκε από την απώλεια του συστήματος του Μπρέτον Γουντς, ήτοι από μία εμφανή διαφορά στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι υπερχρεωμένες και πλεονασματικές χώρες για να επιτρέψουν αυτόματες μετατροπές, ή για να αναλάβουν πολιτικές που θα μειώνουν τις επίμονες παγκόσμιες ανισορροπίες», εξήγησε η ίδια.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, πτωτικά για τρίτο συνεχή μήνα κινήθηκε ο ρυθμός ανεργίας τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Οι καταστάσεις μισθοδοσίας εκτός γεωργικού τομέα αυξήθηκαν κατά 192.000, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο της τάξεως των 218.000.

Ο ρυθμός ανεργίας υποχώρησε στο 8,9%, τη στιγμή που οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο στο 9,1%.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές παρέμειναν σταθερές στα $22,87. Σε σχέση με πέρσι οι αποδοχές έχουν ενισχυθεί κατά 1,7%.

Παράλληλα, οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 3,1%τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για μικρότερη άνοδο στο +2%.
Produced by