10
ΜΑΡ

Κομισιόν: Εντός του εξαμήνου η ρύθμιση της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης


Πριν το τέλος του εξαμήνου θα παρουσιάσει η Κομισιόν τις αλλαγές για τη ρύθμιση της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης. Όπως προανήγγειλαν με κοινή δήλωσή τους οι επίτροποι οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν και εσωτερικής αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ , «οι τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη και καλύτερη ρύθμιση στην αγορά των οίκων αξιολόγησης »,.

Στόχος των μεταρρυθμίσεων θα είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια σε αυτό τον υπερσυγκεντρωμένο τομέα, η μείωση της εξάρτησης από τις αξιολογήσεις , η βελτίωση της αξιολόγησης που αφορά το δημόσιο χρέος και η αντιμετώπιση των υπολοίπων θεμάτων σύγκρουσης συμφερόντων.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι δύο επίτροποι δηλώνουν πεπεισμένοι για τα θετικά αποτελέσματα των δράσεων της ελληνικής κυβέρνησης που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η Ελλάδα πέτυχε εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή το 2010 και βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να εκπληρώσει τους στόχους του φιλόδοξου αυτού προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Produced by