11
ΜΑΡ

Ευρωαγορές: Διαγράφεται η ετήσια άνοδος(upd)


Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Ιαπωνία, σε συνδυασμό με την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, οδηγούν στην πτώση τις αγορές της Ευρώπης. O πανευρωπαϊκός δείκτης έχει χάσει τα κέρδη που έχει καταγράψει απο τις αρχές του έτους.

Εν τω μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη σημερινή κρίσιμη προπαρασκευαστική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καταλήξουν σε μια καταρχήν συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότας.

Απώλειες 0,26% σημειώνει στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100, στις 5.829 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,57% στις 3.941 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει πτώση 0,94% στις 6.996 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,9% στις 275,4 μονάδες, στο Λονδίνο.

Ισχυρό πλήγμα δέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες, με την ανησυχία για τις επιπτώσεις του σεισμού και των τσουνάμι να «χτυπάει κόκκινο».

«Βουτιά» 7,1% σημείωνε η μετοχή της Munich Re, ενώ η Hannover Re κατέγραφε απώλειες 4,6%.

Άνοδο παρουσίασε ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Βρετανία για πέμπτο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο παίρνοντας ώθηση από τις τιμές της βενζίνης και των τροφίμων.

Οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όπου είχαν σημειώσει αύξηση κατά 1,1%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού βελτιώθηκε στο 5,3% από το 5%.

Produced by