11
ΜΑΡ

Τριγμοί στις ευρωαγορές


Την τρίτη ημέρα πτώσης κατά την οποία διαγράφηκαν και τα κέρδη όπου είχαν σημειωθεί από τις αρχές του έτους βίωσαν οι ευρωαγορές , μετά τον μεγαλύτερο σεισμό σε επίπεδο εκατονταετίας που έπληξε την Ιαπωνία.

Το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στη σημερινή κρίσιμη προπαρασκευαστική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να καταλήξουν σε μια καταρχήν συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότας.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100, υποχώρησε 0,28% στις 5.828 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,89% στις 3.928 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε πτώση 1,16% στις 6.981 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,8% στις 275,69 μονάδες, στο Λονδίνο.

«Έχουν επισκιάσει τα πάντα τα γεγονότα στην Ιαπωνία», ανέφερε ο Ioan Smith, a διευθυντής της Knight Capital Europe Ltd. « Υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που διασφαλίζει πως η αποστροφή παραμένει σημείο κλειδί», προσθέτει.

Στα ταμπλό, των απωλειών ηγήθηκαν οι ασφαλιστικές Swiss Reinsurance και Munich Re με πτώση άνω του 4%.

Άνοδο παρουσίασε ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Βρετανία για πέμπτο συνεχή μήνα τον Φεβρουάριο παίρνοντας ώθηση από τις τιμές της βενζίνης και των τροφίμων.

Οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όπου είχαν σημειώσει αύξηση κατά 1,1%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού βελτιώθηκε στο 5,3% από το 5%.
Produced by