25
ΜΑΡ

Θετικά "τερμάτισαν" οι ευρωαγορές


Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την γερμανική SAP AG και την γαλλική τράπεζα Credit Agricole SA να προσφέρυν στήριξη στους δείκτες.


Συμφώνησαν για το οικονομικό πακέτο οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την σκιά της πολιτικής κρίσης στην Πορτογαλία και "έκλεισε" το Σύμφωνο για το Ευρώ. Η τελική απόφαση για τον EFSF αναβλήθηκε για τον Ιούνιο.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 5.900 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 κέρδισε 0,09% στις 3.972 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,18% στις 6.946 μονάδες.

Ο Stoxx 600 κερδίζει 0,1% στις 276,02 μονάδες στο Λονδίνο.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ηγούνται της ανόδου. Η SAP ενισχύεται μετά τα άνω των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Oracle.

Η μετοχή της Credit Agricole ενισχύθηκε κατά 2%.

Η L’Oreal σημείωσε άνοδο κατά 1,1% μετά την UBS η οποία δίνει σύσταση «buy» από «neutral».


"Οι ευρωπαϊκές αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή και το ευρωπαϊκό χρέος" αναφέρει ο Stephen Pope, της Spotlight Ideas και συμπληρώνει ότι "προβλέπει αγορές προς το τέλος του τριμήνου,την επόμενη εβδομάδα".


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, «έσπασε» το ανοδικό σερί των εννέα μηνών ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία. Ο δείκτης τον Μάρτιο υποχώρησε στο 111.1. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στο 110.5.

Produced by