28
ΜΑΡ

Θετικό κλίμα στη Wall(upd)


Με θετικό πρόσημο εισέρχονται στη νέα εβδομάδα οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, εν όψει σωρείας μακροοικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Για σήμερα, η άνοδος στις δαπάνες και οι μεταπωλήσεις κατοικιών τονώνουν το θετικό κλίμα.

O Dow Jones Industrial Average σημειώνει άνοδο0,314% στις 12.238 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 ενισχύεται 0,09% στις 1.314 μονάδες και ο Nasdaq 100 κερδίζει 0,02% στις 2.743 μονάδες.

«Προς το παρόν η αγορά εστιάζει στην οικονομία», είπε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Avalon Partners. « Η αγορά συνεχίζει να αψηφά τις γεωπολιτικές ανησυχίες, την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την κατάσταση στην Ιαπωνία». «Πιθανόν κάτι τέτοιο να επιβαρύνει την αγορά ομολόγων».

Στα ταμπλό, η Alcatel-Lucent ενισχύεται μετά την αναβάθμιση της από την Goldman Sachs. Ανοδικά κινείται και η Nokia Corp. μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από τον ίδιο οίκο.


Παράλληλα, στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, πτωτικά κατά 0,1% κινήθηκαν τα προσωπικά διαθέσιμα εισοδήματα τον Φεβρουάριο, καθώς οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2008. Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,7% και τα εισοδήματα κατά 0,3%.

Ανοδικά κινήθηκαν τον Φεβρουάριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της εθνικής ένωσης μεσιτών κέρδισε 2,1% στις 90,8 μονάδες. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση σε διάστημα τριών μηνών.
Produced by