29
ΜΑΡ

Κέρδη στη Wall Street(upd)


Κέρδη καταγράφει η αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία μπορεί  κατέδειξαν υποχώρηση, αλλά αυτή ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.


Στο επίκεντρο βρίσκεται η Halliburton της οποίας τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου θα πληγούν κατά 3-4 σεντς από τις αναταραχές στη Μ. Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,62% στις 12.273 μονάδες, όπως και ο Standard & Poor’s 500 κατά 0,51% στις 1.317 μονάδες. Ο Nasdaq 100 σημειώνει άνοδο 0,73% στις 2.750 μονάδες.

«Υπάρχουν πολλές ανησυχίες, αλλά η αγορά μοιάζει να έχει πάρει το δρόμο της», αναφέρει ο Lawrence Peterman, διευθυντής επενδύσεων της Eden Financial και προσθέτει πως η αμερικάνικη οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, η συμφωνία εξαγοράς της GE με την Barclays Private Equity Ltd. and LBO France για το πλειοψηφικό πακέτο της Converteam έναντι $3,2 δις προσδίδει θετικό τόνο.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, πτωτικά κατά 1% διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών κατοικιών Case-Shiller τον Ιανουάριο. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση. Σε επίπεδο έτους, ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 3,1%.

Παράλληλα, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σε επίπεδο ενός έτους σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Conference Board, ο δείκτης υποχώρησε στο 63,4 από το 72 του Φεβρουαρίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση στο 62,2.
Produced by