31
ΜΑΡ

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές


"Σπάει" το ανοδικό σερί στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν απώλειες μετά την ανακοίνωση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και εν αναμονή και άλλων μακροοικονομικών στοιχείων.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον παρακολουθεί το επενδυτικό κοινό τις εξελίξεις σε Ιαπωνία και Λιβύη, ενώ σήμερα συνεδριάζει στην Κίνα η G20. Με αγωνία ανμένονται τα αποτελέσματα των stress tests στις ιρλανδικές τράπεζες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,18% στις 5.937 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,42% στις 4.007 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες  0,02% στις 7.056 μονάδες.

Στο +0,3% διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στις 279 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, διακόπηκε η διαπραγμάτευση στη μετοχή της γαλλικής Areva SA, μετά από δημοσίευμα που αναφέρει ότι η ιαπωνική κυβέρνηση και η Tepco, θα ζητήσουν την τεχνική συμβουλή της εταιρείας. "Βουτιά" 4% καταγράφει η μετοχή της H&M, καθώς ανακοίνωσε πτώση στην κερδοφορία της.

Ευρωζώνη: Μη αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού στο 2,6%

Στο 2,6% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην περιοχή της ευρωζώνης τον Μάρτιο, από 2,4% τον Φεβρουάριο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο πληθωρισμός θα σημείωνε επιβράδυνση στο 2,3

Γερμανία: Αιφνιδίασε η πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Αιφνιδίασε τους οικονομολόγου η πτώση στις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, μετά από δύο διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Αναλυτικά, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,3% τον Φεβρουάριο, μετά από άνοδο 1% και 0,4% τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αντιστοίχως.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση.

Γερμανία: Πτώση της ανεργίας στο 7,1%

Διπλάσια πτώση από αυτήν που περίμεναν οι οικονομολόγοι κατέγραψε η ανεργία στη Γερμανία τον Μάρτιο, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή και η πυρηνική απειλή στην Ιαπωνία, απέτυχαν να αποτρέψουν τις επιχειρήσεις από το να πραγματοποιήσουν προσλήψεις .

Το αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 555.000 στα 3,01 εκατ. σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 1992.Ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο 7,1% από 7,3%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση κατά 25.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Produced by