04
ΑΠΡ

Μικτά πρόσημα στη Wall (upd)


Μικτά πρόσημα φέρουν οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, καθώς η Goldman Sachs  και BofA ML υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η τιμή του αργού που έχει πάρει και πάλι την ανιούσα.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,05% στις 12.383 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 υποχωρεί 0,13% στις 1.330 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει πτώση 0,24% στις 2.782 μονάδες.

«Πέρα από τα γεγονότα στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή, η αμερικάνικη αγορά εργασίας παρέχει στήριξη», αναφέρουν αναλυτές της Commerzbank σε σημείωμα προς τους αναλυτές.


Η Bank of America Merrill Lynch υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του α’ τριμήνου στο 1,5% από το 2,2%, πρόβλεψη η οποία είναι η χαμηλότερη για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στη Wall Street.  Αναλόγως και η Goldman Sachs μείωσε τις εκτιμήσεις της για το α τρίμηνο κατά μια ποσοστιαία μονάδα στο 2,5% καθώς υποστηρίζει πως υπάρχει ρίσκο στις προοπτικές.


Καμία αναφορά δεν έκανε το μέλος της αμερικάνικης ομοσπονδιακής τράπεζας, Dennis Lockhart για τα επιτόκια δανεισμού, αλλά τόνισε πως η οικονομία υφίσταται «μεγάλη επανεξισορρόπηση», με στήριξη στην νομισματική πολιτική οποία συνεπάγεται άνευρες καταναλωτικές δαπάνες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Pfizer μετά την ανακοίνωση πώλησης της Capsugel στην firm Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Σε υψηλά 30 μηνών σκαρφαλώνει το αργό πετρέλαιο, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη ημέρα, με τα σημάδια για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ να ενισχύουν την πεποίθηση για αύξηση στη ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό».

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου κέρδιζε έως και 80 σεντς στα $108,74 το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Σεπτεμβρίου 2008. Σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές έχουν ενισχυθεί 28%.

Produced by