05
ΑΠΡ

Μικρά κέρδη στη Wall(upd)


Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι δείκτες στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, βρίσκοντας στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο, μετά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve. Επιβαρυντικά λειτουργεί αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25% από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Ο Dow Jones Industrial Average κερδίζει  0,15% στις 12.418 μονάδες, ενώ οS&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 1.335 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,41% στις 2.800 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η National Semiconductor Corp. καθώς επίκειται deal με την Texas Instruments η οποία προτίθεται να την εξαγοράσει έναντι $6,5 δις σε μετρητά.

Παράλληλα, η Merck προτίθεται να εξαγοράσει έναντι $430 εκατ. την Inspire Pharmaceuticals

Επιπλέον, σήμερα στην αύξηση των επιτοκίων του γουάν κατά 0,25% προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση από τις αρχές του 2011, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Αναλυτικά, το κεντρικό επιτόκιο αυξήθηκε κατά 0,25% στο 3,25% και το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού στο 6,31%.

Πτωτικές τάσεις εμφάνισε τον Φεβρουάριο ο τομέας υπηρεσιών. Ειδικότερα, ο δείκτης του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στο 57,3% από τα 59,7%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη πτώση στο 59%.

Παράλληλα, την πορεία της νομισματικής πολιτικής της μετά την λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης συζήτησε η Federal Reserve στις 15 Μαρτίου.

Μερικά από τα μέλη της είπαν πως οι οικονομικές συνθήκες μπορεί να στρώσουν το δρόμο για έξοδο από το πρόγραμμα μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, άλλα μέλη υποστήριξαν πως η νομισματική πολιτική αυτή είναι πρέπουσα και για μετά το 2011.

Έγινε μακρά συζήτηση για την πορεία και τις προοπτικές του πληθωρισμού και τελικά οι αξιωματούχοι της τράπεζας τόνισαν πως «οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό αναθεωρήθηκαν ανοδικά». Η ανάκαμψη έχει «πιο γερές βάσεις» πλέον, σύμφωνα με τα μέλη της Fed.
Produced by